Steamy windows?

Laat je airco checken tegen steamy conditions Airco in de wagen maakt elke rit een pak aangenamer. Op warme dagen houdt ze je alert en fris, op koude dagen voorkomt ze beslagen autoruiten. Een regelmatige controle en onderhoud is nuttig. Ontdek waarom! De droogfilter moet na enkele jaren vervangen worden Het aircosysteem in je wagen maakt gebruik van een droogfilter. Na verloop van tijd moet die vervangen worden. Of dat werkelijk nodig is? Jawel, en niet uitsluitend omdat het je flink wat brandstofkosten zal besparen. Je voorkomt zo compressorschade door verstopping of een gebrek aan smering. Bovendien is een droogfilter na enkele jaren zo lek als wat: hij verliest dan algauw tot 10% koelmiddel per jaar.

Een slecht werkende airco is ongezond Niemand die het graag hoort, maar via de airco kunnen zich bacteriën, schimmels en vieze geurtjes verspreiden. Die kunnen op hun beurt ziektes en allergische reacties teweegbrengen. Om verspreiding te voorkomen, is het nuttig om jaarlijks de verdamper en de ventilatiekanalen te desinfecteren. Vervang dan meteen ook even de pollenfilters en vul het koelmiddel bij. Zo kan je airco er weer een poosje tegen.

Vul tijdig het koelmiddel aan

Zonder koelmiddel kan je airco niet werken. De aircopomp zal dan een brommend geluid maken en – als je dan nog altijd geen actie onderneemt – stukgaan. Laat het zover niet komen. Zelfs wanneer je niet te vinden bent voor de voordelen van een airco zet je ze best geregeld even aan. Zo blijft het systeem goed werken.

Minder vaak je airco laten checken?

Belast het systeem niet nodeloos Wie ertegenop kijkt om zijn aircosysteem te laten nakijken, kan alvast beginnen met het systeem niet nodeloos te belasten. Een voorbeeld? Bij extreem warm weer doe je er goed aan om de grootstehitte te verdrijven door even met de ramen open te rijden. Sluit vervolgens wel weer de ramen voordat je de airco aanzet.