MG keert terug met ene betaalbare elektrische SUV

Verrassend nieuws: het legendarische Britse merk MG, dat in Chinese handen kwam na het bankroet van Rover, keert terug naar België. Sterker nog: het zal op het salon van Brussel al een elektrische SUV van 30.000 euro laten zien.

We hadden het niet zien komen: de groep Alcomotive, die al diverse Aziatische merken zoals Isuzu, Hyundai en Suzuki bij ons invoert, voegt het Chinese MG toe aan zijn portefeuille. Dit oude Engelse merk, dat is overgenomen door de groep SAIC, zal zelfs al aanwezig zijn op het salon van Brussel 2020 met een elektrische SUV: de MEG ZS EV.

De ZS EV heeft een elektromotor van 143 pk en een batterij van 44,5 kWh. Dat volstaat voor een rijbereik van 263 kilometer volgens het relatief realistische WLTP-protocol. Alcomotive meldt trouwens dat MG op korte en middellange termijn nog diverse andere elektrische modellen zal introduceren in de Belux-markt.

Bij gebrek aan verdelernetwerk zal MG worden verkocht via een beperkt aantal Brand Stores in België en Luxemburg. Zoals wel meer Chinese merken wil MG echter ook online klanten binnenhalen.